Galatasaray grijpt naast Bolat en schakelt door: Dortmund-doelman Bürki op komst

Galatasaray grijpt naast Bolat en schakelt door: Dortmund-doelman Bürki op komst

31-01-2022 14:30
2

Na 6,5 jaar lijkt er een einde te komen aan het huwelijk tussen Borussia Dortmund en Roman Bürki. De Zwitserse doelman is hard op weg naar het Turkse Galatasaray, dat Sinan Bolat (KAA Gent) niet in huis zal halen.

Dat melden media in Duitsland en Turkije. Bürki (31) werd in 2015 door Dortmund opgehaald bij SC Freiburg en was lang de onbetwiste nummer één onder de lat, maar er waren ook periodes waarin hij ter discussie stond. Trainer Lucien Favre, inmiddels ontslagen, koos voor Marwin Hitz en daarna telde Dortmund vijftien miljoen euro neer voor Gregor Kobel. Kobel is sinds afgelopen zomer de eerste doelman van Dortmund.

Bürki, die volgens Duitse media vijf miljoen euro per jaar verdient, is nu hard op weg naar Galatasaray. Daar moet hij de geblesseerde Fernando Muslera vervangen. "We hebben een akkoord met Roman. Het gaat nog om details", zegt Galatasaray-president Burak Elmas.

Eerder werd Galatasaray nog gelinkt aan Bolat, maar de Buffalo's waren niet van plan om de ervaren doelman zomaar te laten gaan. Bij Galatasaray heeft men daarop besloten om zich te richten op andere spelers.