KV Mechelen-uitblinker Storm niet in top vijftien van Gouden Schoen: Een klucht

KV Mechelen-uitblinker Storm niet in top vijftien van Gouden Schoen: "Een klucht"

31-01-2022 21:16
2

Op het gala van de Gouden Schoen ging de trofee niet naar een speler van Club Brugge, maar wel naar KRC Genk-aanvaller Paul Onuachu. Toch was dat niet de meest verrassende uitslag. Zo kreeg Nikola Storm geen plekje in de top tien of zelfs top vijftien, waar hij zelf maar weinig van begrijpt.

De flankaanvaller was in 2021 één van de dragende krachten bij KV Mechelen en wist flink wat mensen te overtuigen. Hij wist zijn statistieken ook op te krikken, maar toch was dat niet genoeg voor een plekje in de top tien. "Om eerlijk te zijn, ben ik daar niet te fel mee bezig", begint Storm bij Gazet van Antwerpen.

Toch dacht Storm een pak hoger te eindigen. "Toen ik de uitslag zag, had ik toch zoiets van: wat een klucht. Ik had wel een plaats in de top 15 verdiend, denk ik. Jongens als Undav en Vanzeir, die het uitstekend doen met Union, haalden in één stemronde een veel hogere score dan ik... Terwijl we qua statistieken op hetzelfde niveau zitten", geeft hij aan.

Storm kreeg in totaal slechts negen punten en pakt daardoor minder punten dan onder andere Ryota Morioka, Tarik Tissoudali, Casper Nielsen, Albert Sambi Lokonga en Didier Lamkel Zé. Toch is Storm dit seizoen weer een uitblinker bij KV Mechelen, met twaalf doelpunten en zes assists in 25 partijen.