Hertha heeft slecht nieuws: Boyata valt geblesseerd uit in oefenmatch tegen Polen

Hertha heeft slecht nieuws: Boyata valt geblesseerd uit in oefenmatch tegen Polen

29-01-2022 11:44 Laatste update: 11:54

Het nieuwe jaar is niet al te best van start gegaan voor Dedryck Boyata. Vorig weekend kreeg de Rode Duivel vier doelpunten om de oren van Bayern München, deze vrijdag is hij geblesseerd geraakt aan de enkel. Hoe de schade er concreet uitziet, is nog niet duidelijk.

Hertha BSC werkte vrijdag een oefenpartij af tegen het Poolse Lech Poznan. Daarin moest Boyata de strijd vroegtijdig staken. Nu blijkt dat de gewrichtsbanden van zijn rechterenkel geraakt zijn, al moet verder onderzoek uitwijzen hoe zwaar de kwetsuur uitvalt en hoe lang de verdediger afwezig zal zijn. Voor Hertha is dat nieuws alvast balen, aangezien Boyata een vaste waarde is in de achterhoede en bovendien de aanvoerdersband draagt.

Als er een lange afwezigheid zit aan te komen, zal ook Roberto Martinez een beetje moeten puzzelen. In maart staat er een interlandperiode op het programma voor de Rode Duivels. Daarin zal de bondscoach enkel beroep doen op spelers die nog geen vijftig caps op de teller hebben staan. Hoewel Boyata al even meedraait, voldoet hij in principe aan de criteria. Tot nu toe trad de Brusselaar 28 keer aan in het nationale truitje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s