Ajax jaagt op zoon van Conceiçao: 'Porto heeft al bod van 20 miljoen geweigerd'

Ajax jaagt op zoon van Conceiçao: 'Porto heeft al bod van 20 miljoen geweigerd'

29-01-2022 10:37
3

Ajax heeft zich tevergeefs gemeld bij FC Porto, bericht de Portugese krant Record. De Amsterdammers wilden zich versterken met Francisco Conceiçao, de zoon van trainer Sérgio Conceiçao.

De negentienjarige Conceiçao ging onlangs de wereld over, nadat hij de winnende goal tegen Estoril maakte en zijn vader in de armen vloog. Hoewel hij het voorlopig moet doen met invalbeurten, is FC Porto zuinig op de aanvaller. Volgens Record heeft de 84-jarige voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa nee gezegd tegen een aanbod van Ajax, dat in het diepste geheim is voorbereid.

De Amsterdammers hadden een bedrag voor Conceiçao over dat uiteindelijk kon oplopen tot twintig miljoen euro. De aanvaller uit Coimbra is echter aan zijn tot 2023 doorlopende contract gehouden. Mogelijk heeft het een en ander te maken met het vertrek van vedette Luís Díaz, die voor een totaalbedrag van circa zestig miljoen euro op weg is naar Liverpool. Als de Colombiaan weg is, zou dat meer speeltijd voor Conceiçao op kunnen leveren.