'De Vrij trekt naar de rechtbank in Italië, mede dankzij waarschuwing van Lukaku'

'De Vrij trekt naar de rechtbank in Italië, mede dankzij waarschuwing van Lukaku'

29-01-2022 10:14

Stefan de Vrij staat komende maand in de rechtszaal tegenover zijn oude vertegenwoordigers van Sports Entertainment Group (SEG). De centrale verdediger stapte in 2018 transfervrij over van SS Lazio naar Internazionale, maar beticht SEG ervan 7,5 miljoen euro in de eigen zak te hebben gestoken.

De Vrij streek bij Lazio negen ton per jaar op en ging in Milaan naar vier miljoen euro netto per jaar, met het vooruitzicht op één miljoen extra aan bonussen. Aangezien hij voor vijf jaar tekende, bedroeg het totale salarispakket vijftig miljoen, maar uiteindelijk ontving De Vrij 37,5 miljoen euro, bruto welteverstaan. 'Er is in zijn ogen dus 12,5 miljoen euro 'verdwenen'', aldus het Algemeen Dagblad in een reconstructie.

SEG streek echter 7,5 miljoen euro aan tekengeld op, zoals onderzoeksplatform Follow The Money een half jaar geleden al meldde. De Vrij had vanwege zijn transfervrije status zelf ook recht op tekengeld en besprak de kwestie in de Inter-kleedkamer met ploeggenoot Romelu Lukaku, die hem in contact bracht met een Belgisch advocatenkantoor. Volgens de verklaring van SEG is het tekengeld doorberekend in het hoge jaarsalaris van De Vrij. 'De speler zelf blijft er niettemin heilig van overtuigd dat er achter zijn rug een duister spel is gespeeld', stelt het AD, aangezien SEG formeel niet als vertegenwoordiger van De Vrij optrad, maar namens Inter.

Volgens de lezing van SEG was dit een fiscale truc, zodat De Vrij minder commissie kwijt zou zijn. De Nederlandse international vindt echter nog steeds dat hij 'genaaid' is. Op 18 februari dient de zaak en moet blijken of De Vrij alsnog recht heeft op een schadevergoeding van om en nabij de tien miljoen euro. Tot die tijd willen de betrokken partijen niet officieel reageren tegenover de media.