Vier maanden schorsing: grensrechters bij Chili - Argentinië vergeten vlaggen

29-01-2022 09:30
1

Een bijzonder gezicht tijdens de wedstrijd tussen Chili en Argentinië. Grensrechters Fabrício Vilarinho en Rodrigo Corrêa kwamen er vlak voor de wedstrijd achter dat ze hun vlaggen in het hotel hadden laten liggen. Ze waren daarom genoodzaakt om te improviseren.

De twee officials besloten om fluorescerende hesjes aan een stok te knopen, om hiermee te gaan vlaggen. De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, was hier niet zo blij mee. Het kunstje van de twee grensrechters leverde ze een schorsing op van vier maanden.

De wedstrijd tussen Chili en Argentinië eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de Argentijnen. Ángel Di María zette zijn ploeg al snel op voorsprong, maar Ben Brereton maakte er na twintig minuten 1-1 van. Internazionale-spits Lautaro Martínez schoot Argentinië uiteindelijk naar de overwinning. Hij maakte nog voor rust de winnende 1-2.