Charleroi wint op STVV en komt op twee punten van Anderlecht

28-01-2022 22:37 Laatste update: 22:42
2

STVV nam het op Stayen op tegen Sporting Charleroi. Door de nieuwe maatregelen zaten er ook weer supporters op de tribunes. Uiteindelijk was het Charleroi dat aan het langste eind trok: eindstand 0-1.

Charleroi begon het best aan de partij. Al na zeven minuten kwam de uitploeg op voorsprong. Zaroury maakte de 0-1 strafte geklungel van STVV af. De Kanaries kwamen moeilijk tot kansen tegen de Carolo’s en de ruststand eindigde dan ook op 0-1 in het voordeel van Charleroi.

Vlak na rust schoot Bessilé namens Charleroi op het doelhout. Na een uur spelen kwam STVV dicht bij de gelijkmaker. Kamara moet tussenkomen op een poging van Hara. Vijf minuten later was het weer bijna prijs. Een vrije trap van Koita belandde op de paal.

In de slotfase kreeg Charleroi nog enkele uitstekende kansen om de match dood te maken, maar uiteindelijk bleef de eindstand bij 0-1 en zo komt Charleroi tot op twee punten van Anderlecht. Paars-wit heeft nog wel een wedstrijd te goed (tegen leider Union, red.).