Vanhaezebrouck (KAA Gent) over Royal Anwerp FC: “De realiteit is wat telt”

Vanhaezebrouck (KAA Gent) over Royal Anwerp FC: “De realiteit is wat telt”

KAA Gent neemt het zondag in de Ghelamco Arena op tegen Royal Antwerp FC. Een rechtstreeks duel voor de strijd om Play-Off 1. Coach Hein Vanhaezebrouck gaf een persconferentie.

The Great Old heeft zeven punten meer dan de Buffalo’s. “Antwerp telt nu zeven punten meer dan ons, die punten tellen dan ook gewoon. Wie bovenaan staat, deed het nu eenmaal het best. En wie onderaan staat, deed het slecht. Ons doel was top-vier en we staan op plaats vijf. Dus we hebben wel nog wat werk”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van KAA Gent.

Toch wil HVH niet veel kwijt over Antwerp. “Ik moet de rekening van Antwerp niet maken, dat is hun zaak. Zij hebben hun manier van voetballen, dat is duidelijk. Er zal wel een filosofie en kwaliteit achter zitten. Natuurlijk had ik liever in hun plaats gestaan met zeven punten meer. Dat had ook gekund maar dat is eenmaal niet zo. De realiteit is wat telt, we staan op de vijfde plaats met zeven punten minder dan Antwerp.”

Vanhaezebrouck gelooft in winst. “We speelden ginder met tien en konden hen toen ook best aan. Natuurlijk misten we de voorbije weken opnieuw het publiek: voetbal zonder volk, dat is voor iedereen wennen. Als je voor de partij tegen Kortrijk het veld opkomt, dan schrik je toch. Niemand in de tribunes; dat was heel raar. Ik ben dan ook heel blij dat ze terug zijn en de mensen zullen ook blij zijn.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie