KV Mechelen hoopt forfait te ontwijken: “Verschil A en B-lijst niet bekend

KV Mechelen hoopt forfait te ontwijken: “Verschil A en B-lijst niet bekend"

KV Mechelen stuurde op 15 januari haar kat voor de wedstrijd tegen OHL nadat de Pro League een uitstelaanvraag van Malinwa had afgewezen. KV Mechelen probeert nu een forfaitnederlaag te ontwijken.

De doelmannen Gaëtan Coucke (23) en Maxime Wenssens (20) kampten met corona. Die laatste stond echter op de B-lijst en daardoor voldeed de club niet aan de voorwaarden om de match tegen OHL uit te stellen. Frank Lagast gaf een pleidooi. “Het verschil tussen de A- en de B-lijst was ons niet bekend. En het is in strijd met de leeftijdsdiscriminatie. Een speler van achttien jaar kan evenveel waarde hebben voor een club en dus is er een fout gemaakt bij de stemming van het reglement door de Pro League.”

Uiteindelijk werd de regel nadien ook aangepast door de Pro League. “Wij gingen ervan uit dat het management van de Pro League dat allemaal zou hebben nagekeken. Door op 18 januari de aanpassing van het nieuwe reglement mee goed te keuren, geeft OHL toch aan dat het oorspronkelijke reglement niet helemaal correct was”, citeert Het Nieuwsblad de algemeen directeur van KV Mechelen.

Antwoord OHL
OHL gaat echter niet akkoord met KV Mechelen. “Het is perfect mogelijk om spelers onder de 21 jaar op de A-lijst in te schrijven, zolang je maar niet meer dan 25 spelers inschrijft”, zegt Chris Vandebroeck, advocaat van OHL. “Met Yannick Thoelen (30) en Senne Carleer (18) beschikt Mechelen trouwens over twee doelmannen die al het hele seizoen deel uitmaken van de A-kern en niet besmet waren, dus ze hadden perfect kunnen aantreden.”

Volgens OHL had KV Mechelen onder voorbehoud kunnen spelen. “Ze waren beter gekomen en hadden onder voorbehoud kunnen spelen, maar ze hebben het recht in eigen handen genomen en iedereen voor voldongen feiten geplaatst. Dan aanvaard je eigenlijk een forfaitnederlaag. Je kan toch moeilijk iedereen voor voldongen feiten plaatsen en vervolgens doodleuk vragen om de wedstrijd te herspelen?”, aldus OHL.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie