Werk op de plank voor Club Brugge: De stabiliteit en creativiteit zijn probleem

Werk op de plank voor Club Brugge: "De stabiliteit en creativiteit zijn probleem"

Je hebt van die gelijke spelen waarbij beide ploegen kunnen leven met een punt, maar je hebt er ook met een duidelijke morele winnaar. In de kraker tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise was dat laatste het geval, met Blauw-Zwart als ontgoochelde partij. Franky Van der Elst keek met argusogen en was behoorlijk hard voor de prestatie van de thuisploeg.

"De stabiliteit en creativiteit zijn een probleem", valt het Brugse icoon meteen met de deur in huis bij Sporza. Het tactische plaatje van Alfred Schreuder heeft hem in ieder geval nog niet weten te overtuigen. "Ik zie daar geen lijn in zitten. Ze spelen met een hoop mensen in het centrum en doen veel positiewissels, maar het resulteert in niks", klinkt zijn analyse hard. Bij tegenstander Union was de hand van de trainer wél erg merkbaar, zag Van der Elst.

Bovendien deed Schreuder enkele wenkbrauwen rijzen door sterkhouder Noa Lang al bij de rust naar de kant te halen ten voordele van Eder Balanta. De Nederlandse coach probeerde zijn elftal zo achterin meer op orde te krijgen. "Ik vind het vreemd dat je Club Brugge zijnde zoiets doet", vindt Van der Elst, al geeft hij toe dat het verdedigend tegenvalt. Vooral de opbouw van achteruit en de prestaties van Stanley Nsoki baren hem zorgen.

Gebrek aan dreiging
En nu we toch bezig zijn: ook aanvallend loopt het niet gesmeerd. Volgens Van der Elst creëert Club te weinig concrete kansen. "Gisteren (donderdag, nvdr.) probeerde alleen Charles De Ketelaere een paar keer iets te forceren met een individuele actie. Want vanuit de combinatie - dat was er tegen Standard soms wel - zat het er gisteren niet in", is hij streng. 

Hoewel er heel wat jongens opgesteld stonden die centraal uit de voeten kunnen, zag Van der Elst daar soms een onderbezetting tegenover Union. "Diepgang vanuit de as", dat heeft Blauw-Zwart nodig volgens de gewezen Rode Duivel. Union kampioen dan maar? Niet noodzakelijk. "Je zit nog met tien wedstrijden, een halvering van de punten en de Play-Offs", geeft Van der Elst tegenargumenten. Een ploeg als KRC Genk vorig jaar, "die er in de laatste rechte lijn bovenuit steekt en een gigantische puntenachterstand kan goedmaken", dat zal er nu echter niet van komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie