In de Jupiler Pro League spelen we verder, buitenlandse competities liggen stil

In de Jupiler Pro League spelen we verder, buitenlandse competities liggen stil

Januari is overal en altijd een enorm drukke periode in het voetbal. De transfermarkt is open en de kalender zit overal goed gevuld. Dit weekend is er dan ook geen competitievoetbal, dit valt echter niet enkel onder de leuze: “Even de batterijen opnieuw opladen.” 

De reden voor deze onderbreking is het einde van de kwalificatierondes voor het WK in 2022. In de zones Conmebol (Zuid-Amerika), Concacaf (Noord-Amerika, Centraal-Amerika, het Caribisch gebied) en AFC (Azië) zijn ze nog volop in de strijd voor een plekje op het wereldkampioenschap in Qatar. Dat meldt DH Sport.

WK 2022
Deze wedstrijden worden nu pas gespeeld door (je voelt ons al komen…) de corona-crisis. In maart 2021 werden verschillende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in de betrokken zones afgelast omdat veel clubs weigerden hun spelers vrij te geven. De clubs weigerden hun spelers te vertrekken, omdat er anders een quarantaine periode als welkomstgeschenk op hen zou wachten.

Jupiler Pro League
Momenteel heeft de Pro League geen reden om niet te spelen. De kalender is dan ook bomvol met een klassieke fase die nog afgewerkt moet worden en de playoffs. Het voorstel van de kalendercommissie om op deze data te spelen werd door alle clubs aanvaard. Dit weekend wordt er dus gevoetbald op de Belgische velden.

Premier League
Voor de Engelsen maakte het niet veel uit: de Premier League heeft er een gewoonte van gemaakt de ploegen rond deze tijd twee weken rust te geven om hen te helpen herstellen van een intense periode. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie