'Ik wil er gewoon uit, ik wil niets meer met voetbal te maken hebben'

'Ik wil er gewoon uit, ik wil niets meer met voetbal te maken hebben'

28-01-2022 16:10
3

Max Eberl treedt per direct terug als technisch directeur van Borussia Mönchengladbach. Hij identificeert zich niet meer met de voetbalwereld en slaat een volledig andere richting in. Het vertrek van Eberl is groot nieuws in Duitsland.

Na 23 jaar komt er een einde aan het huwelijk tussen Gladbach en Eberl (48). Op een speciaal ingelaste persconferentie vocht hij tegen de tranen. "Dit is verreweg de moeilijkste persconferentie die ik ooit heb moeten geven. We hebben lang gepraat over hoe het met me gaat. Ik ben uitgeput, moe. Ik heb niet langer de kracht die deze baan van je vraagt. Er is geen gekwetste trots, geen frustratie, geen liefde. De persoon Max Eberl is moe."

Eberl nam al eens een pauze van een jaar. "Toen ik terugkwam, raakte de realiteit me hard. Corona, transfers, spelers, trainers... Er waren zoveel problemen dat het me na de transferperiode twee weken kostte om tot bezinning te komen. Ik realiseer me dat het de verkeerde kant op gaat. Als iemand denkt dat ik van club ben veranderd, vergeet het dan maar heel snel. Ik wil er gewoon uit. Ik wil niets meer met voetbal te maken hebben."

"Vat dit alsjeblieft niet verkeerd op. Ik wil gewoon de wereld zien, plezier hebben. Daarom heb ik deze ongelooflijk moeilijke beslissing genomen op een ongelooflijk slecht moment. Maar voor het eerst in mijn leven denk ik aan mezelf. Ik ben heel, heel verdrietig omdat ik hier veel geweldige mensen achter me moet laten. Als sportief directeur wilde ik meer dan 100 procent geven om deze geweldige club vooruit te helpen. Vorig jaar realiseerde ik me dat het me te veel wordt. Ik beledigde mensen, werd woest op fans... Elke nederlaag was mijn nederlaag."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie