Brazilië wordt geen nummer 1, Ecuador kaapt een puntje weg

28-01-2022 11:28
1

Brazilië is al lang en breed geplaatst voor het WK van 2022 in Qatar, maar heeft toch punten laten liggen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus. De formatie van bondscoach Tite (foto boven) morste punten bij Ecuador: 1-1.

Bijna al het spektakel vond plaats in de eerste helft. Casemiro was degene die de score opende namens de Brazilianen en daarmee het bal der gebeurtenissen opende. Nog geen tien minuten later pakte de keeper van Ecuador namelijk rood. Alexander Dominguez kwam veel te wild uit, trapte Matheus Cunha in de nek en werd na een VAR-interventie weggestuurd.

Even daarna stond ook Brazilië met tien man. Emerson Royal had in de eerste minuut al een domme gele kaart gepakt en deed dat kunstje nog eens dunnetjes over, waardoor de Seleçao maar heel kort kon genieten van het overtal op het veld. Toen Alisson Becker daarna ook met rood van het veld leek te worden gestuurd waren de rapen gaar voor de bezoekers, maar die kaart werd door de VAR omgezet in geel.

Dat alles gebeurde in het eerste half uur en alles wat daarna gebeurde, kon niet meer tippen aan die eerste dertig minuten. Brazilië probeerde de 0-1 voorsprong vast te houden, maar er werd toch gescoord door Ecuador: Felix Torres kopte raak en bezorgde zijn land daarmee alsnog een punt. Diep in blessuretijd werd vervolgens opnieuw een rode kaart voor Alisson ingetrokken door de VAR.

Brazilië had een zes op zes tegen Ecuador en Paraguay nodig om de koppositie in de FIFA-ranglijst af te pakken van de Rode Duivels. Dat is dus nog geen feit.