Gaat STVV door met ervaren rot? Wil mijn carrière hier afsluiten

Gaat STVV door met ervaren rot? "Wil mijn carrière hier afsluiten"

28-01-2022 13:15

STVV kon tegen Antwerp weer rekenen op een sterke Jorge Teixeira. De 35-jarige verdediger heeft nog één doel voor ogen: zijn carrière afsluiten op Stayen. 

"Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo lang zou blijven toen ik hier aankwam in 2017", zo vertelt Teixeira in Het Belang Van Limburg. "Ik tekende voor twee seizoenen en ik was er al dertig. Na twee jaar was er ook een mogelijkheid om te vertrekken maar kijk, vijf jaar later ben ik er nog steeds. En nu wil ik hier graag mijn carrière afsluiten."

De vraag is wel of STVV dat ook wil. Het contract van Teixeira loopt af in de zomer. "Er is een optie in mijn contract die gelicht kan worden als ik een bepaald percentage van gespeelde wedstrijden haal. De bal ligt in het kamp van de club. Willen ze met mij voort, prima. Is het niet zo, dan moet ik mij daarbij neerleggen. Hoe dan ook lig ik tot eind juni onder contract bij STVV. Tot die dag zal ik alles geven voor de club."

Teixeira speelde in België ook één seizoen bij Standard. Verder zat hij nog bij onder meer Maccabi Haifa, FC Zurich en Charlton Athletic.