VP 11: Mignolet redt de meubelen, Matondo fnuikt Anderlecht

VP 11: Mignolet redt de meubelen, Matondo fnuikt Anderlecht

28 January - 13:30 Laatste update: 22:00
1

Speeldag 24 bracht een nogal ontgoochelende topper op donderdag, maar er waren ook heel wat mooie dingen te zien. Deze elf spelers verdienen een plaats in ons team. 

Mignolet brengt redding
Club Brugge lag donderdag onder tegen Union, maar kon rekenen op een uitstekende Simon Mignolet. Die deed zijn reputatie van puntenpakker eer aan met enkele knappe reddingen en hield Union op 0-0.

Burgess onklopbaar
Union staat bekend om zijn ijzeren verdediging en kan daarvoor ook Christian Burgess bedanken. Tegen Club Brugge hield hij Bas Dost achter slot en grendel. Bij Standard wil Ameen Al-Dakhil zich in de ploeg knokken met een uitstekende prestatie op Eupen.

Bij KV Kortrijk moest Lucas Rougeaux depanneren op de rechtsback in afwachting van transfer Bryan Reynolds. Hij maakte meteen zijn eerste goal ooit voor de Kerels. Op de linksachter is Senna Miangue zich aan het tonen bij Cercle Brugge. Met zijn kracht en loopvermogen kan hij zeker nog een stap hoger aan.

Hjulsager knokt en scoort
KAA Gent kon tegen KV Oostende opnieuw niet winnen, maar Andrew Hjulsager pikte tegen zijn ex-ploeg wel zijn eerste goaltje mee. Bij Union was Teddy Teuma van levensbelang: hij hield het middenveld van Club Brugge comfortabel in bedwang.

Voor Seraing was Youssef Maziz woensdag de held met het winnende doelpunt tegen Beerschot. De middenvelder is al heel het seizoen een lichtpuntje bij Seraing en kon zo de reeks van zeven nederlagen stoppen.

Wie haalt Matondo terug?
Bij Cercle Brugge stond er geen maat op Rabbi Matondo. Zijn verschroeiende snelheid was een nachtmerrie voor de verdediging van Anderlecht. Bij Seraing gaf Georges Mikautadze het volle pont tegen Beerschot. Zijn solo voor de 2-1 mocht gezien worden.

Zulte Waregem doet het dit seizoen niet al te best, maar Jelle Vossen laat zich wél zien. Hij kegelde tegen OH Leuven al zijn veertiende goal van het seizoen binnen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie