Meunier: Tegenstander zou België altijd moeten vrezen, maar we missen charisma

Meunier: "Tegenstander zou België altijd moeten vrezen, maar we missen charisma"

28 januari - 08:15 Laatste update: 09:14
Rode Duivels 2 Reacties

Een halfjaar na de uitschakeling in de kwartfinale van het EK tegen Italië, schijnt Thomas Meunier zijn licht op wat er mis ging bij de Rode Duivels.

In een interview met rtbf blikt Meunier terug op het afgelopen jaar met de Rode Duivels. Over de verloren kwartfinale op het EK zei Meunier dat Italië beter was en dat België niet op haar niveau speelde. "Wij hebben niet gepresteerd zoals het had gemoeten", aldus Meunier.

Meunier zei ook dat de passie van de Italianen zich vertaald heeft op het veld. "Dat is wat er bij ons ontbrak. Ik vind niet dat wij 100% waren." Meunier liet ook optekenen dat de tegenstanders van de Rode Duivels altijd bang zouden moeten zijn om tegen België te spelen, maar dat dat niet per se altijd zo is. "Wij missen een bepaalde arrogantie, een soort charisma. Elke tegenstander zou ons moeten vrezen en nooit kunnen denken dat ze de bovenhand kunnen nemen", aldus Meunier.

De volgende wedstrijd van de Rode Duivels is op 26 maart. Dan spelen Meunier en co een oefenwedstrijd tegen Ierland in Dublin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie