Openda: Terugkeren naar Club Brugge zou een stap terug zijn

Openda: "Terugkeren naar Club Brugge zou een stap terug zijn"

28-01-2022 07:35 Laatste update: 07:40
34

Club Brugge jeugdproduct Loïs Openda kon bij Club Brugge niet echt overtuigen, maar sinds zijn overstap naar het Nederlandse Vitesse gaat het de jonge spits voor de wind. In een interview met rtbf liet hij zich uit over zijn tijd bij Club Brugge en zijn toekomst.

Dit seizoen zit Openda aan 11 goals in 20 Eredivisiewedstrijden. In de Jupiler Pro League kwam de spits minder uit de verf en dat lag volgens hem vooral aan vertrouwen. "Er was een gebrek aan communicatie en vooral aan vertrouwen tussen Philippe Clement en mij", aldus Openda die aangeeft meer vertrouwen te voelen in Nederland. Sterker nog, hij wordt er als een ster beschouw. "Maar ik weet niet of ik er een ben."

Openda liet nog optekenen dat hij geen spijt had van zijn vertrek bij Club Brugge. "Als je ziet wat ik nu doe, heeft Club Brugge misschien een fout gemaakt." Ondanks dat hij momenteel uitgeleend wordt door Blauw-Zwart, lijkt een terugkeer naar Jan Breydel er niet in te zitten voor de jonge Belg. "Teruggaan naar Brugge zou een stap terug zijn", aldus Openda.