Geen winnaar in Jan Breydel, Club Brugge en Union houden elkaar in evenwicht

Geen winnaar in Jan Breydel, Club Brugge en Union houden elkaar in evenwicht

De topper tussen Club Brugge en Union eindigde zoals hij begon met 0-0 op het scorebord. Met het resultaat zal mogelijk de ploeg uit Brussel het meest tevreden zijn. De leider behoudt immers een voorsprong van negen punten op Club Brugge

Alle ogen waren donderdag op het Jan Breydelstadion gericht. Bij Club Brugge was Hendry geschorst. Mitrovic kwam in de ploeg. Het was de bedoeling dat Van der Brempt zou spelen, maar hij was bezig met een transfer naar Leipzig. Buchanan ontbrak door interlandverplichtingen. Bij Union koos Mazzu voor de vaste elf namen.

In het openingskwartier probeerde thuisploeg het initiatief te nemen, maar de beste kans was voor de bezoekers. Vormer verloor de bal aan Lazare, die bediende Undav. De Duitser raakte in twee keer niet voorbij Mignolet.

Union liet de bal nadien weer aan Club Brugge. Blauw-Zwart had zeventig procent van het balbezit in het eerste halfuur, maar deed daar te weinig mee. Club Brugge mocht ook dankbaar zijn dat Mignolet de meubelen wist te redden toen Vanzeir alleen op de doelman mocht afgaan. De doelman liet zich ook niet verrassen na een indraaiende corner van Teuma. 

In het begin van de tweede helft greep Schreuder in. Lang was het slachtoffer van dienst. Balanta kwam in zijn plaats. Dat veranderde niet meteen iets. Iets voor het uur kreeg Union opnieuww een kans om de score te openen. Nieuwkoop speelde de bal door de benen van N'Soki, die een hele lastige avond had, en bediende Lazare, maar die werkte niet af. 

De Ketelaere probeerde Club Brugge nog bij de hand te nemen, maar Blauw-Zwart kwam niet scherp genoeg voor de dag. Uiteindelijk kwam er niemand op het scorebord. Het bleef 0-0. Gezien de kansen mag Union niet blij zijn met dat resultaat, maar kijkt het naar de stand? Dan ziet de ploeg uit Brussel de voorsprong van negen punten op Club Brugge behouden. Het sprookje blijft duren. Zondag komt in het Dudenpark RSC Anderlecht over de vloer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie