Feyenoord wint besloten oefenpot met 6-2, vierklapper Dessers tegen Openda

27-01-2022 18:14

Cyriel Dessers stal de show tijdens een besloten oefenduel tegen het Vitesse van Lois Openda (Club Brugge). De Rotterdammers schoten uit hun sloffen en wonnen, mede dankzij een vierklapper van KRC Genk-huurling Dessers, met liefst 6-2.

Vitesse won eerder deze maand nog met 0-1 in De Kuip, maar trad ditmaal aan zonder vaste waarden als Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Jacob Rasmussen en Maximilian Wittek, terwijl topscorer Openda maar een helftje speelde. Feyenoord opende op het eigen Varkenoord furieus met treffers van Walemark en Dessers, maar Vitesse trok de stand al even snel gelijk via Nikolai Baden Frederiksen en nieuwkomer Adrian Grbic.

Twee nieuwe aanvalsgolven van Feyenoord waren de gasten uit Arnhem echter te machtig. Vlak voor rust waren het opnieuw Dessers en Walemark die doelman Markus Schubert passeerden, in de openingsfase van de tweede helft maakte Dessers zijn hattrick vol én zorgde hij voor de 6-2 eindstand, die op de dag af drie jaar geleden op het bord stond na Feyenoord-Ajax.

De ploeg van Arne Slot maakt zich nu op voor de stadsderby tegen Sparta van zondag 6 februari (oftewel 6-2). Vitesse heeft een pittig programma voor de boeg: FC Twente, PSV en FC Utrecht zijn de volgende tegenstanders in de Eredivisie, tussendoor staan de bekerwedstrijd tegen Ajax en het Conference League-tweeluik met Rapid Wien op het programma.