UPDATE: ‘Anderlecht krijgt goed nieuws over schorsing van Hoedt'

UPDATE: ‘Anderlecht krijgt goed nieuws over schorsing van Hoedt'

27 januari - 15:19 Laatste update: 27 januari - 15:19
Jupiler Pro League 35 Reacties

Wesley Hoedt pakte een rode kaart tegen Cercle Brugge. De verdediger van Anderlecht heeft van het Bondsparket een schorsing van één week effectief vanaf 02/02/2022 gekregen plus een boete van 1.000 euro.

Daardoor mist Hoedt de derby en topper tegen Union SG (30/01) niet. Als Hoedt zijn vijfde gele kaart van het seizoen had gepakt tegen Cercle Brugge dan miste hij Union wel, een geluk bij een ongeluk dus. Hoedt zal wel de wedstrijd tegen KAS Eupen missen.

Hoedt krijgt geen schorsing met uitstel omdat hij op 9 januari 2020 met Antwerp tegen (weer) Cercle Brugge een gelijkaardige overtreding beging. Coach Vincent Kompany én Lior Refaelov hadden na afloop overigens commentaar op de rode kaart van Hoedt.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat RSC Anderlecht het schorsingsvoorstel voor Wesley Hoedt niet heeft aanvaard. Dat betekent dat de verdediger gewoon kan spelen tegen Union SG en ook in de halve finale tegen KAS Eupen ingezet kan worden. Volgende week vrijdag komt de zaak voor.

Update: RSC Anderlecht heeft goed nieuws gekregen. Na het beroep tegen het schorsingsvoorstel voor Hoedt, werd zijn straf minder. Hij is nog steeds één week geschorst, maar slechts met uitstel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie