Mazzu in voetsporen van Gerets? Enorme connectie met groep

Mazzu in voetsporen van Gerets? "Enorme connectie met groep"

Union wordt steeds vaker genoemd als titelkandidaat. Ze zouden zo de eerste 'kleine' kampioen zijn sinds Lierse in 1997. Eric Van Meir was toen een sleutelspeler en ziet bij Union dezelfde sfeer. 

"Mazzu heeft net als Eric Gerets in 1997 een enorme connectie met die groep", vertelt Van Meir bij Het Laatste Nieuws. "Al was Gerets meer het expressieve type, terwijl Mazzu introverter lijkt. Als je beelden van ons terugkijkt, dan zie je ons bij bijna ieder doelpunt naar de trainer en de invallers lopen. Nu gebeurt dat nog zelden in het voetbal, maar bij Union zie je vooral ná de match de samenhorigheid. Er wordt extreem veel plezier gemaakt."

Dat plezier kan voor fantastische resultaten zorgen. "Ook nu bij Union is er pure vriendschap. Een groep die voor de trainer door het vuur gaat - vandaag hebben wij ook nog steeds heel veel respect voor Gerets. En dat is belangrijk, vooral ten opzichte van Club Brugge, waar het voor Nieuwjaar toch wat rommelde. Bij Union heb je dat helemaal niet."

Union krijgt donderdagavond een grote test. Het gaat dan op bezoek bij Club Brugge. Club krijgt zo de kans om het verschil te herleiden naar zes punten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie