Mocht ik ooit terugkeren naar Club Brugge, zou ik gelukkig zijn

"Mocht ik ooit terugkeren naar Club Brugge, zou ik gelukkig zijn"

27 januari - 12:15 Laatste update: 12:49
Jupiler Pro League 0 Reacties

Club Brugge geeft in de laatste jaren heel wat kansen aan de jeugd, maar Siemen Voet (21) kon nooit doorbreken. Nu timmert hij aan de weg bij PEC Zwolle in Nederland. Voet heeft zijn droom om bij Club te spelen nog niet helemaal opgegeven. 

"Het liefst was ik bij Club ­Brugge gebleven, maar die knop heb ik omgedraaid: ik kom er wel, al is het via een andere weg. Mocht ik ooit naar Club Brugge kunnen terugkeren, zou me dat gelukkig maken. Maar gebeurt het niet, zal ik daar ook mee kunnen leven. Niet alles in het leven loopt zoals we het willen", zo vertelt Voet aan Humo.

Voet weet dat hij nog veel progressie kan maken. "Ik ben nog altijd maar 21: er zijn niet veel ­ver­dedigers die op die leeftijd een ­basisplaats hebben bij een ­Belgische club. Men geeft hier niet gauw een ­tweede kans aan jonge spelers. In ­Nederland wel, kijk maar naar Loïs Openda bij Vitesse, ­Cyril ­Ngonge bij Groningen en Noah Fadiga bij Heracles – drie spelers uit de opleiding van Club Brugge. Dat heeft mij geïnspireerd om de stap te zetten."

Voet werd door Club eerder al uitgeleend aan SV Roeselare en KV Mechelen. Afgelopen zomer tekende hij voor drie jaar in Zwolle, dat laatste staat in de Eredivisie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie