Persyn neemt afscheid van Club Brugge: Geen speelkansen

Persyn neemt afscheid van Club Brugge: "Geen speelkansen"

27 January - 13:45
8

Tibo Persyn (19) doet het seizoen uit bij Westerlo in 1B. De huurling van Inter koos eieren voor zijn geld. Hij voelde dat hij ook in de komende maanden weinig speelkansen ging krijgen bij Club Brugge.

"Ik had de indruk dat ik ook onder de nieuwe trainer niet meteen op speelkansen moest rekenen", vertelt Persyn bij Gazet Van Antwerpen. "Westerlo doet het uitstekend in 1B en van zodra ik lucht kreeg van de interesse, ben ik de ploeg beginnen volgen. Ik zag de wedstrijd van dinsdagavond tegen RWDM (0-2-zege, red.) op tv. Ook in die wedstrijd gaf Westerlo een sterke indruk."

Persyn traint donderdag zelfs al een eerste keer mee bij Westerlo. "Of ik in de selectie zit voor de topper tegen Waasland-Beveren? Ik ben er klaar voor als de coach me selecteert. Ik ben een aanvallende rechterflankspeler, maar kan ook als rechtsback uit de voeten. Bij ­Inter heb ik geleerd om in een 3-5-2-systeem als wingback ­verdedigend te ­denken."

De aankoopoptie van Persyn blijft overigens wel geldig. Club Brugge kan hem dus nog altijd kopen aan het einde van dit seizoen, maar dat lijkt in de huidige situatie ondenkbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie