Club Brugge kan niet spelen zoals Union, Anderlecht evenmin

"Club Brugge kan niet spelen zoals Union, Anderlecht evenmin"

27-01-2022 11:00
13

Club Brugge speelt donderdagavond de topper tegen Union. Gert Verheyen heeft veel respect voor wat Union dit seizoen heeft bereikt, maar ziet in de Brusselaars toch vooral een counterploeg. 

"Er zit veel kwaliteit in die ploeg, maar ze doen het toch vooral in de omschakeling, vertrekkende vanuit de reactie en het eigen blok", geeft Verheyen aan bij Gazet Van Antwerpen. "Club Brugge kan zo niet spelen, Anderlecht evenmin. Dat wordt niet gepikt. Union heeft het geluk dat zij het spel nooit hoeven te maken. Zelfs tegen pakweg Zulte Waregem kunnen zij zo spelen."

Verheyen zet dan ook een kanttekening bij Union. "Mocht een topclub winnen van Genk, zoals Union dat afgelopen weekend deed, wordt er geklaagd over het matige spel. Bij Union niet. Daar gaat het dak eraf. Voor Union hoeft er niets. Zij spelen in een zetel. Ook vanavond tegen Club Brugge."

Union kan Club Brugge met een zege op maar liefst twaalf punten zetten. Concurrenten Antwerp en Anderlecht lieten eerder deze speeldag al belangrijke punten liggen.