'Hij speelt bij Manchester United, ik moet het laten zien bij Feyenoord'

'Hij speelt bij Manchester United, ik moet het laten zien bij Feyenoord'

26-01-2022 23:40

Reiss Nelson kende een moeilijke start bij Feyenoord, maar lijkt zijn draai steeds beter te vinden. De aanvaller, die wordt gehuurd van Arsenal, wil in de tweede seizoenshelft laten zien waarom Feyenoord hem naar De Kuip heeft gehaald en vertelt over zijn vriendschap met Manchester United-aanvaller Jadon Sancho.

Sancho en Nelson groeiden op een steenworp afstand van elkaar op, in de wijk Elephant and Castle in Zuid-Londen. "Mensen vragen me weleens of ik het vervelend vind over Jadon te moeten praten, omdat mijn naam altijd verbonden is aan die van hem", begint Nelson in gesprek met Voetbal International. "Hij speelt bij Manchester United en ik moet het nu laten zien bij Feyenoord. Maar ik heb er geen probleem mee. Jadon is mijn beste vriend, die gun je alles. We hebben heel veel contact."

De carrière van Sancho nam al snel een vlucht, Nelson komt wat moeizamer uit de startblokken. "Jadon is verder in zijn carrière, dat vind ik geweldig. Maar hij gelooft in mij", aldus Nelson. "Sterker, op zijn aanraden ben ik toen naar Hoffenheim gegaan. Jadon speelde bij Borussia Dortmund en vertelde dat hij prima zijn ei kwijt kon tegen de Duitse verdedigers die allemaal weliswaar groot en sterk zijn, maar moeite hadden met snelle en wendbare aanvallers."

Nelson kende een valse start bij Feyenoord, aangezien hij al snel geblesseerd raakte. Inmiddels mocht hij een aantal keer in de basis starten, maar het kwam er nog niet echt uit voor de Engelsman. "Het talent druipt er wel vanaf", ziet trainer Arne Slot. "Waar Reiss nog moeite mee heeft, is tot grote kansen te komen voor hemzelf of zijn medespelers. Je ziet heel veel vaardigheid, snelheid en beweeglijkheid, maar het laatste zetje ontbreekt nog."