Beerschot in nog grotere problemen, Seraing bezorgt Ratten nieuwe kater

26-01-2022 22:55
5

De kans dat Beerschot zich dit seizoen gaat handhaven in de Jupiler Pro League wordt almaar kleiner. Woensdag verloren de Antwerpenaren de match van de waarheid tegen Seraing met 2-1.

Beerschot moest woensdag winnen om de kansen op behoud iets of wat gaaf te houden, maar dat lukte niet. Ondanks veel goede wil, kon Beerschot Seraing te weinig pijn doen. Toen het vlak voor de rust een strafschop tegen kreeg, zag het er nog minder uit voor de bezoekers. Mikautadze klaarde de klus.

De bezoekers stonden in de tweede helft voor een lastige opdracht. Toch leken ze die even tot een goed einde te brengen. Invaller Shankland stond nog maar vier minuten op het veld toen hij voor de gelijkmaker tekende.

De match kon alle kanten op, maar Seraing beschikte over Mikautadze. De uitblinker trof de paal op het uur, maar in de herneming was Maziz goed gevolgd. De 2-1 eindstand kwam zo op het bord. Door de nederlaag telt Beerschot nu een achterstand van tien punten op Seraing, dat voorlaatste blijft.