Geen tweede plaats voor Anderlecht, Cercle Brugge stopt ongeslagen reeks

26-01-2022 22:55 Laatste update: 22:58
122

Niet RSC Anderlecht, maar een sterk Cercle Brugge heeft woensdag zijn ongeslagen reeks voortgezet. De Verenging haalde het met 0-2 in het Lotto Park. Bij Anderlecht – dat de tweede plaats liet liggen – kreeg Wesley Hoedt al in de eerste helft rood.

Anderlecht was aan een reeks van negen matchen zonder nederlaag bezig. Paars-wit kon woensdag de tweede plaats overnemen, maar liet dat na. Tegen Cercle Brugge miste paars-wit de geschorsten Olsson en Murillo. Amuzu en Sardella kwamen in de ploeg. Deman was dan weer geschorst bij de bezoekers. Vanhoutte was zijn vervanger.

Rood voor Hoedt
Cercle Brugge kwam niet enkel om te verdedigen in Brussel. Het maakte het paars-wit meer dan moeilijk. Toch had de thuisploeg op voorsprong moeten komen, maar Hoedt liet een wenkende kans liggen. Het zou niet de avond worden van de Nederlander, want na 25 minuten stond hij al onder de douche. Hoedt kreeg na een tackle eerst geel, maar na een ingreep van de VAR werd het alsnog rood.

Pech voor Delcroix
Na de uitsluiting van Hoedt was het enkel Cercle Brugge dat de klok sloeg. Anderlecht wist niet meer van welk hout pijlen maken en mocht blij zijn met een 0-0 ruststand. Bij Anderlecht keerde na de rust Delcroix niet terug. De man die Raman na de rode kaart was komen vervangen voor terug het evenwicht in de ploeg te brengen had last van zijn knie.

In de tweede helft viel aan beide kanten lang alles stil, maar een schitterend knal van Matondo zorgde na 68 minuten voor de 0-1. Anderlecht had geen antwoord in huis na de nieuwe opdoffer. Even voor het einde zette Kanouté de eindstand op het bord. Anderlecht pakt na de winterstop slechts vier op negen. De titelambitie van Anderlecht kreeg een nieuwe deuk. Cercle Brugge duikt de top acht in.