Zulte Waregem en OHL schieten weinig op met armtierig gelijkspel

26-01-2022 20:37

Zowel Oud-Heverlee Leuven als Zulte Waregem hebben geen belangrijke driepunter kunnen pakken. In een gelijk opgaand duel scoorden beide ploegen, maar kregen we geen winnaar. Het werd 1-1.

Met Zulte Waregem en OH Leuven stond twee ploegen die geen al te best seizoen spelen tegenover elkaar. Beide ploegen bengelden onderaan het klassement en konden de punten dus goed gebruiken. Het was een belangrijke partij voor beide ploegen, die ook al snel op zoek gingen naar een doelpunt.

Het was Zulte Waregem dat het best aan de partij begon, maar de wedstrijd uiteindelijk overgenomen zag worden door OHL. Het balbezit was voor de Leuvenaren, de doelpunten aanvankelijk ook. Na een half uur verzilverde Sory Kaba – net terug van de Afrika Cup – een inzet van de bezoekers.

Bij de rust leek het ook 0-1 te blijven, maar daar dacht Jelle Vossen anders over. Na een voorzet van Kutesa kwam de bal tot bij Zinho Gano. De boomlange spits was onzelfzuchtig en bood Vossen zijn veertiende competitiedoelpunt en de gelijkmaker aan.

Zulte Waregem begon opnieuw het best aan de tweede helft en wist enkele hoekschoppen en kansen af te dwingen. Net zoals in de eerste helft wist OHL zich weer in de partij te knokken en zette het Sammy Bossut aan het werk.

Een kansenfestival kregen we echter niet. Het werd vooral een strijd op het middenveld door beide ploegen, met geen winnaar. Doelpunten zagen we niet meer, waardoor het 1-1 bleef.