Standard pakt nu ook eerste zege in 2022 en wint zonder overschot van Eupen

26-01-2022 20:33
3

Standard lijkt de goede vorm beet te hebben en heeft tegen Eupen een belangrijke driepunter kunnen pakken. Echt overtuigend was het niet, maar het wist wel te winnen. Het werd 0-2.

Standard pakte bemoedigende punten tegen RSC Anderlecht en Club Brugge en kon dus met vertrouwen afzakken richting Eupen. Bij winst tegen de streekgenoot kon het ook een goede zaak doen in het klassement. De taak voor Luka Elsner en de zijnen was dus duidelijk.

De Rouches begonnen ook met aanvallende intenties aan de partij en wisten daar enkele kansjes uit te puren. Het kreeg ook enkele geschenken van de Eupen-defensie, maar zag Renaud Emond niet scoren. Althans, toch niet meteen. In het slot van de eerste helft kreeg Emond opnieuw een geschenkje, ditmaal van Eupen-doelman Nurudeen, en strafte hij dat wel af. 0-1 bij de rust.

Veel beter spel kregen we na de rust niet. Eupen kon maar geen vuist maken, tot groot jolijt van de Rouches. Standard kwam amper tot nooit in gevaar, al wist het zelf ook amper nog voor gevaar te zorgen. Het gaf daardoor Eupen toch steeds meer ruimte om zich helemaal in de wedstrijd te knokken.

Elsner greep in en bracht – net zoals tegen Club Brugge – Samuel Bastien en Mehdi Carcela op het veld. De Rouches zakten echter zeer diep terug en maakten het zichzelf vooral heel moeilijk. Arnaud Bodart werd enkele keren aan het werk gezet en kon zijn ploeg van de gelijkmaker houden. In het slot scoorde Dragus wel nog de 0-2 voor de Rouches en werd de zege helemaal veilig gesteld.