Jonge Belg Bouchouari blinkt uit bij Roda JC: Primera Division is mijn droom

Jonge Belg Bouchouari blinkt uit bij Roda JC: "Primera Division is mijn droom"

Roda JC heeft een pak landgenoten op de lijst staan die weten te overtuigen bij de Nederlandse club. Daar is Benjamin Bouchouari er één van. De twintigjarige middenvelder is er een belangrijke pion geworden en lijkt te mogen dromen van een stap hogerop.

De voormalige jeugdspeler van KRC Genk, RSC Anderlecht en KV Mechelen trok naar het Nederlandse Willem II en belandde na een tussenstation bij Fortuna Sittard in de zomer van 2020 bij Roda JC. Daar is hij inmiddels een sterkhouder geworden bij de nummer zes in de Nederlandse Tweede Klasse.

Aan een wintertransfer denkt Bouchouari echter nog niet. Hij heeft een ander doel voor ogen. "Promoveren met Roda JC. Maar als dat lukt moet ons verblijf in de Eredivisie ook lang zijn. Je hebt er niets aan om na een jaar weer te degraderen. De Eredivisie is sowieso mijn doel, maar mijn ultieme droom is de Primera División", geeft hij aan op de website van zijn club.

Niet voor meteen
Bouchouari durft dus te dromen van hoger aangeschreven competities, al hoeft een transfer nog niet meteen te gebeuren. "Ik sluit me af voor interesse van andere clubs. Die afspraak heb ik met mijn zaakwaarnemers gemaakt. Ik wil me volledig concentreren op Roda JC en vrij zijn in mijn hoofd", klinkt het.

Pas volgende zomer kunnen clubs aankloppen om de middenvelder in huis te halen. "Aan het eind van het seizoen informeer ik dan wel welke clubs er geïnformeerd hebben. Maar het mooiste zou zijn om met Roda JC te promoveren. Of ik dan nog een jaartje in Kerkrade blijf? Natuurlijk, ook omdat het fantastisch zou zijn om in een vol Parkstad Limburg Stadion te spelen", besluit hij enthousiast.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie