Van Hanegem lovend over Zirkzee (Anderlecht): 'Goed voor Europese topclub'

Van Hanegem lovend over Zirkzee (Anderlecht): 'Goed voor Europese topclub'

26 januari - 19:45 Laatste update: 19:47
Jupiler Pro League 3 Reacties

Joshua Zirkzee heeft de laatste weken flink weten overtuigen bij RSC Anderlecht. De jonge aanvaller blinkt wekelijks uit en lijkt daarmee bezig aan zijn grote doorbraak. Kan hij nu al een stapje hogerop aan?

Zijn landgenoot Willem van Hanegem is alvast enorm onder de indruk van Zirkzee. In Het Laatste Nieuws is hij bijzonder lovend over de aanvaller van Anderlecht. "Zijn arsenaal aan talent komt meer tot uiting. Hij is zelfs niet helemaal afhankelijk van zijn goals. Een enorme troef als spits", klinkt het.

De aanvaller liet zich bij Bayern München opmerken als tiener, maar een echte doorbraak zat er niet in. "Niet zo erg", geeft Van Hanegem aan. "Door te leren van Lewandowski en op elke training tegen topverdedigers te staan, is hij erg gegroeid."

Bayern wil hem naar verluidt volgende zomer een nieuwe kans geven, al is het nog maar de vraag of Zirkzee daar ook zal slagen. "Bij Bayern wordt het volgens mij moeilijk voor hem, maar Joshua kan zo bij een andere Europese topclub mee", besluit Van Hanegem.

Zirkzee kwam dit seizoen 27 keer uit voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie