'Inter vindt akkoord voor 25 miljoen euro met Atalanta voor linksback'

'Inter vindt akkoord voor 25 miljoen euro met Atalanta voor linksback'

26-01-2022 17:27
1

Internazionale en Atalanta Bergamo hebben een akkoord bereikt over de overgang van Robin Gosens. De regerend Italiaans kampioen huurt de Nederlandse Duitser tot het einde van het seizoen en neemt hem daarna voor 25 miljoen euro definitief over.

Dat meldt Fabrizio Romano woensdagmiddag. Ook Newcastle United zat lange tijd achter Gosens aan, maar de steenrijke Engelsen gaan de slag verliezen. De 27-jarige linksback zou zelf een voorkeur hebben voor een overstap naar Milaan. Zijn contract bij Atalanta loopt nog door tot medio 2023, waardoor La Dea nu nog de kans had om een transfersom aan hem over te houden.

Gosens, zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder, speelde onder meer in de jeugd van Vitesse, voordat hij zijn doorbraak beleefde bij FC Dordrecht. Via Heracles Almelo kwam de vleugelverdediger in 2017 terecht bij Atalanta, dat ruim één miljoen euro voor hem betaalde. Gosens was de voorbije jaren een vaste waarde in Italië en speelde inmiddels dertien interlands voor Die Mannschaft.

In het 5-3-2 systeem van Inter-trainer Simone Inzaghi bestrijkt nu nog Ivan Perisic de linkerflank. Gosens zal de concurrentie moeten aangaan met de Kroaat. Hij wordt teamgenoot van onder meer Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.