Het hoge woord is eruit: Union heeft beste team en is grootste titelkandidaat

Het hoge woord is eruit: "Union heeft beste team en is grootste titelkandidaat"

Hoezeer Felice Mazzu ook zijn best doet om bij hoog en laag te beweren dat 'top-acht' het doel is van Union Saint-Gilloise, Club Brugge weet wel beter. Alfred Schreuder wond er op zijn perspraatje zelfs geen doekjes om: de verrassende koploper is gewoonweg de uitgesproken favoriet.

De Nederlander is eigenlijk nog maar pas in België, maar heeft Union uiteraard al duchtig geanalyseerd, aangezien de nummers één en twee elkaar donderdagavond in de ogen kijken. Eén sterkte is hem opgevallen. "Ik vind dat Union het beste team heeft. Dat is hun grootste kwaliteit", liet Schreuder zich ontvallen. Die groepsgeest en het tactische plaatje dat klopt, dat zijn twee kwaliteiten die uiterst belangrijk zijn in het huidige voetbal, voegt hij toe.

Volgens Schreuder is er dan ook geen twijfel mogelijk. "Als je kijkt naar hun prestaties van de afgelopen maanden, staan ze verdiend op kop en zijn ze ook de grootste titelkandidaat. Maar wij willen daar ook bij horen", klinkt het ambitieus. Club Brugge tegen Union kan je gerust als een zespuntenmatch omschrijven. Als Blauw-Zwart zou winnen, nadert het tot op zes punten van Union. Bij een nederlaag gaapt er plots een kloof van twaalf eenheden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie