Schreuder heeft puzzelwerk voor kraker met Union: Mata centraal is een optie

Schreuder heeft puzzelwerk voor kraker met Union: "Mata centraal is een optie"

26-01-2022 15:02
9

Club Brugge bereidt zich naarstig voor om een statement naar de concurrentie te versturen. In de topper met Union Saint-Gilloise wil het de huidige koploper én de andere topclubs duidelijk maken dat de titelverdediger de grootste kandidaat is om het kampioenschap (opnieuw) in de wacht te slepen. Trainer Alfred Schreuder heeft wel nog enkele knopen door te hakken.

Afgelopen zondag leed de Nederlander zijn eerste puntenverlies in dienst van Club Brugge. Het 2-2-gelijkspel bij Standard Luik kreeg bovendien nog een vervelend staartje vanwege de rode kaart voor Jack Hendry. Daardoor zal Schreuder moeten puzzelen achterin. Op zijn persconferentie liet hij alvast een ballonnetje op over een mogelijke centrale rol voor Clinton Mata. "Hij heeft met zijn snelheid een wapen om hun spitsen af te stoppen en hij heeft dat nog gedaan", klonk het. Toch liggen er momenteel nog verschillende tactische plannen op tafel.

Hoe Schreuder zijn manschappen ook de wei instuurt, er zal een stevige druk op die elf schouders rusten. Niet meer dan logisch, argumenteert Schreuder. "Bij Club is er altijd druk." De opvolger van Philippe Clement wil vooral focussen op een goede prestatie, dan volgen de resultaten vanzelf. In het rechtstreekse duel met Union valt het belang van de uitslag echter niet te onderschatten. "Als we winnen is het zes punten, als we verliezen twaalf", berekende Schreuder al enkele scenario's. "Maar het is nog niet cruciaal."