Gentse spelerskern wordt weer wat lichter: 'Botaka keert terug naar Nederland'

Gentse spelerskern wordt weer wat lichter: 'Botaka keert terug naar Nederland'

26-01-2022 14:46
2

KAA Gent heeft een oplossing gevonden voor één van haar overbodige manschappen. Jordan Botaka vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar de Eredivisie. Fortuna Sittard is bezig om de aanvaller op te halen. Waarschijnlijk gaat het om een huurdeal.

Meerdere media, waaronder Voetbal International en de Limburger claimen dat Botaka op een haar na rond is met Fortuna en er alleen nog een medische keuring plaats hoeft te vinden. Naar verluidt was Sjors Ultee, de trainer van Fortuna, al een tijdje op zoek naar zijn gewenste flankspeler. Die komt er nu in de persoon van Botaka. 

Botaka (28) speelde eerder al in zijn halve vaderland Nederland (hij is Congolees international), voor Excelsior. Dat was tussen 2013 en 2015. Voor de club uit Rotterdam-Kralingen scoorde Botaka elf keer en gaf hij twaalf assists. Daarna speelde Botaka voor Leeds United, Charlton Athletic, Sint-Truiden, KAA Gent en Charleroi. Bij De Buffalo's, die hem nog tot de zomer van 2024 onder contract hebben staan, kwam hij nauwelijks in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie