Mazzu: Club Brugge wil bewijzen dat zij de besten zijn, maar wij denken dat ook

Mazzu: "Club Brugge wil bewijzen dat zij de besten zijn, maar wij denken dat ook"

Donderdagavond staat één van de ankerpunt van de Jupiler Pro League 2021-2022 op het programma. In Club Brugge versus Union Saint-Gilloise moet de gedoodverfde titelfavoriet tonen dat het de seizoensrevelatie de baas kan. Of is die laatste nu eigenlijk de grootste kanshebber? Felice Mazzu weigert de lat op die hoogte te leggen.

"Als we nù nog uit de top 8 vallen, zou dat jammer zijn", houdt de trainer van Union de boot af bij Het Laatste NieuwsDie kans lijkt nu toch echt onbestaande. Straffer nog: zelfs deelname aan de Champions Play-Off lijkt min of meer een zekerheid. Tegen KRC Genk kon je misschien zelfs spreken van 'kampioenengeluk'. "Ik weet dat men zo’n sfeertje rondom ons wil creëren, dat wij veel te danken hebben aan geluk", reageert Mazzu daarop. Volgens hem deed Union er in die wedstrijd echter alles aan om nog te winnen, ook in blessuretijd. "Is dat geluk? Ik denk het niet, dat is gewoon mentaliteit. Men overdrijft een beetje in details, kijk maar naar dat penaltygeval en alle heisa daarrond."

In de rangschikking doet Union het alvast fantastisch. "Nu hebben we een kloof van negen punten, maar dat is eigenlijk niets", sust Mazzu enigszins. Andere ploegen redeneren dan weer dat de punten nog gedeeld moeten worden. "Dat soort uitspraken gebruiken wij gewoon als motivatiebron, hoor", klinkt het waarschuwend. Ongetwijfeld doen Les Unionistes dat ook tegen Club Brugge. Uiteraard wordt die partij een vette kluif. "Club Brugge wil bewijzen dat ze de beste zijn. Wij gaan er alles aan doen om punten uit de brand te slepen, maar iedereen moet beseffen dat ook wij denken dat zij de besten zijn", blijft Mazzu nederig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie