'Barça richt pijlen op Morata: Dembélé blokkeert transfer van Spaanse spits'

'Barça richt pijlen op Morata: Dembélé blokkeert transfer van Spaanse spits'

26-01-2022 12:45 Laatste update: 12:46
6

FC Barcelona richt zijn pijlen andermaal op Álvaro Morata. De Spaanse spits moet nog deze week de overstap maken naar Camp Nou, alleen zijn de Catalanen wel afhankelijk van Ousmane Dembélé. Met dat nieuws pakken de Spaanse sportkranten uit.

Morata is dit seizoen door Atlético Madrid verhuurd aan Juventus, maar de Oude Dame is bereid om afscheid te nemen van hem nu Dusan Vlahovic hard op weg is naar Turijn. Toch kan Barça nog geen spijkers met koppen slaan. Dembélé houdt de komst van de vijftigvoudig Spaans international tegen, schrijven Diario SPORT, Mundo Deportivo en AS woensdag.

Het heeft alles te maken met de financiële situatie van Barcelona. De Catalaanse grootmacht moet eerst ruimte maken in het salarishuis, voordat het nieuwe aanwinsten kan inschrijven. Alleen als Dembélé vertrekt of een nieuw contract tekent tegen een lager salaris, kan Morata worden vastgelegd. De Fransman kreeg al te horen dat hij moet vertrekken, nadat langdurige onderhandelingen op niets uitliepen.

Overigens meldde de zaakwaarnemer van Dembélé zich dinsdag in Barcelona. Onder meer Chelsea zou geïnteresseerd zijn. Mocht Barça erin slagen om Morata aan te trekken, dan krijgt met name Luuk de Jong er een concurrent bij. De Blaugranas onderhandelen ook nog met Ajax over Nicolás Tagliafico.