Burgemeester Brugge staat loodrecht tegenover supportersfederatie: “Dit is absurd”

Burgemeester Brugge staat loodrecht tegenover supportersfederatie: “Dit is absurd”

Grote discussie heerst er bij de plannen van het nieuwe stadion van Club Brugge. Het thema dat momenteel voor discussie zorgt zijn de parkeermogelijkheden van het stadion. ''Het is een haalbaar plan, waarbij we het parkeren in de omgeving van het stadion verbieden en met blauwe zones en randparkings werken,” vertelt burgemeester De Fauw aan Het Laatste Nieuws.

De burgemeester van Brugge maakt de vergelijking met het Europees kampioenschap van 2000 toen lagen de parkings ook een eind van het stadion. "Dat werd toen ook zo opgelost." De tickets worden twee keer gecontroleerd: één keer op de parking of fietsparking, vervolgens nog eens aan de ingang van het stadion zelf. Dat vraagt extra stewards, beseft De fauw. 

Een ander probleem ligt hem bij de fans die wat vroeger het stadion wensen te verlaten. Dan staat er natuurlijk niet meteen een shuttlebus te wachten op de fan. ''Dat zijn zaken die nog uitgeklaard moeten worden", aldus De fauw. ''Een taxi kan een oplossing zijn, maar er is nog tijd om dat op punt te zetten. Club speelt ten vroegste over twee jaar in het nieuwe stadion."

De supportersfederatie van Club Brugge denkt er het zijne over. Voorzitter van de federatie, Van Eenoo, benadrukt dat de beleving en het belang van de supporter centraal moeten staan. Parkeren op een randparking is één zaak, Club Brugge moet z'n supporters wél garanderen dat ze ook probleemloos terug geraken. Oók tijdens de wedstrijd. ''Want als je telefoon krijgt dat er bijvoorbeeld iets is met je kinderen, wil je als ouder zo snel mogelijk bij je auto kunnen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je een taxi moet nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie