Van Aken zit na afscheid bij Essevee niet stil: 'Vrijblijvend gesprek met ex-club'

Van Aken zit na afscheid bij Essevee niet stil: 'Vrijblijvend gesprek met ex-club'

26-01-2022 10:45

SC Heerenveen wil direct handelen nu Joost van Aken op de markt komt. De 27-jarige verdediger mocht per direct vertrekken bij Zulte Waregem en heeft al met zijn oude club gesproken.

Heerenveen-directeur Ferry de Haan bevestigt tegenover de Leeuwarder Courant dat beide partijen een 'vrijblijvend gesprek' gehad hebben. "Daarin is trouwens niet gesproken over de voorwaarden van een contract", benadrukt hij wel. Heerenveen ontsloeg deze week trainer Johnny Jansen, pikte Sydney van Hooijdonk op bij Bologna, gaat Henk Veerman verkopen aan FC Utrecht én houdt zijn ogen nog open voor verdedigende versterking.

Als de Friezen doorpakken, dan kan Van Aken na ruim vier jaar terugkeren bij Heerenveen, dat de verdediger in 2017 voor drie miljoen euro aan Sheffield Wednesday verkocht. Na een uitleenbeurt bij het Duitse VfL Osnabrück streek hij afgelopen zomer neer bij Zulte Waregem, maar dat avontuur werd geen groot succes. Zijn eerste wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven van eind juli, waarin hij na een uur spelen rood kreeg, bleek ook meteen zijn laatste namens Essevee.