'45 miljoen niet genoeg voor Díaz, Spurs-deal Amrabat hangt af van recordaankoop'

'45 miljoen niet genoeg voor Díaz, Spurs-deal Amrabat hangt af van recordaankoop'

26-01-2022 09:45
1

Tottenham Hotspur gaat drukke slotdagen van de transferperiode tegemoet, maar lijkt niet te hoeven rekenen op de komst van Luís Díaz. Het vermeende bod van 45 miljoen euro op de FC Porto-sensatie lijkt bij lange na niet toereikend.

De vicetopscorer van de Portugese Primeira Liga heeft een clausule van tachtig miljoen euro in zijn contract staan, maar Tottenham besloot volgens het Portugese medium Record een bod van 45 miljoen euro neer te leggen. Datzelfde Record meldt nu dat Díaz heeft bedankt voor de eer: de 25-jarige Colombiaan wacht op een aanbieding van een hoger aangeschreven club en gaat voor die tijd geen vertrek uit Estádio Do Dragão forceren, klinkt het.

Desondanks lijkt er op het gebied van in- en uitgaande transfers nog het een en andere te gaan gebeuren bij Spurs. Een vertrek van Steven Bergwijn is nog altijd niet uitgesloten en mogelijk komt Sofyan Amrabat de gelederen versterken. De ex-middenvelder van Club Brugge is tot bloei gekomen in Italië en heeft bij Hellas Verona en Fiorentina indruk gemaakt op de Italiaanse Spurs-beleidsbepalers Antonio Conte en Fabio Paratici.

Volgens Fabrizio Romano zijn de gesprekken tussen Amrabat en Spurs over een huurtransfer 'vergevorderd', maar hangt een mogelijke transfer af van Tanguy Ndombele. De Franse controleur is met een prijskaartje van zestig miljoen euro nog altijd de duurste aankoop in de Spurs-geschiedenis, maar is geen onomstreden basisspeler en mag vertrekken. In het geruchtencircuit werd hij al aan Paris Saint-Germain gebruikt.