Vanhaezebrouck: Als je Undav, Vanzeir en Nielsen wegneemt, staat Union achtste

Vanhaezebrouck: "Als je Undav, Vanzeir en Nielsen wegneemt, staat Union achtste"

KAA Gent heeft een gouden kans laten liggen om wat dichter te sluipen op enkele ploegen uit de top-vier. Thuis tegen KV Oostende geraakte het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Dat had eigenlijk een overwinning moeten zijn, vindt Hein Vanhaezebrouck.

Het werd uiteindelijk zuur puntenverlies. "Dit verdienen de jongens niet", zalft Vanhaezebrouck bij Sporza. De Gentse trainer haalt enkele statistieken boven om zijn mening te staven. "We hadden 70 procent balbezit, achttien doelpogingen tegenover vier." De conclusie is dan ook logisch. "Dit was een kleine hold-up, maar dat is voetbal en we moeten geen excuses zoeken", aldus Vanhaezebrouck.

Ondanks de tegenvaller zag de coach wel enkele bemoedigende prestaties van zijn manschappen. De afwezigheid van onder meer Laurent Depoitre, Tarik Tissoudali en Vadis Odjida laat zich niettemin voelen. Vanhaezebrouck vergelijkt op geheel eigen wijze. "Als je Undav, Vanzeir en Teuma of Nielsen wegneemt bij Union, dan staan ze wellicht 8e in de competitie", stelt hij vast.

Hoe dan ook heeft Gent zichzelf in de voet geschoten, want De Buffalo's hadden een geweldige zaak kunnen doen in de strijd om de Champions Play-Off. "Dat is niet gelukt, maar we zullen er blijven voor gaan en dan zien we wel", verzekert Vanhaezebrouck. Zondag volgt in dat opzicht een erg belangrijk duel met Royal Antwerp FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie