Het resultaat is erg teleurstellend, we hebben negentien keer op doel getrapt

"Het resultaat is erg teleurstellend, we hebben negentien keer op doel getrapt"

In de heftige strijd om een plekje in één van beide Play-Offs schiet je met één puntje eigenlijk niet al te veel op. Sporting Charleroi en KV Kortrijk kunnn erover meespreken na hun onderlinge puntendeling (1-1). Vooral voor de thuisploeg was dat een hard gelag om te betalen, moest Edward Still toegeven.

Charleroi had in feite altijd moeten winnen van De Kerels, want zeker in de tweede helft vond er op Mambourg een partijtje eenrichtingsvoetbal plaats. Tot zijn grote ongenoegen zag Still zijn troepen echter slechts één keer het Kortrijkzaanse net vinden. "Het resultaat is erg teleurstellend", zuchtte de trainer van De Carolo's dan ook bij de Sporza-microfoon.

Cijfers zeggen soms meer dan woorden. Still nam ze dan ook maar even bij de hand. "We hebben negentien keer op doel getrapt en kregen maar twee schoten tegen", bewijst hij in één klap de dadendrang én het gebrek aan koelbloedigheid van zijn elftal. Er kan volgens hem maar één conclusie zijn. "We verdienden meer en moesten minstens twee keer scoren", besluit Still.

Dat lukte evenwel niet, waardoor Charleroi en Kortrijk elk een - al dan niet gevleid - puntje op de teller mogen bijschrijven. In het klassement levert dat weinig progressie op. De Henegouwers blijven in het spoor van KAA Gent (dat ook gelijkspeelde) op stek vijf, met 37 punten. KVK staat een trede lager met een totaal van 34 eenheden, maar heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegen Royal Antwerp FC te goed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie