Saintfiet vermoedt gesjoemel én spreekt Gambia moed in: Eén land nooit verloren

Saintfiet vermoedt gesjoemel én spreekt Gambia moed in: "Eén land nooit verloren"

25 januari - 23:24
7

Tom Saintfiet schaart zich in het lijstje met Belgische trainers dat succes oogst op de Afrika Cup. Met het nietige Gambia, nochtans het kleinste land van Afrika én een debutant op het eindtoernooi, prijkt hij fraai in de kwartfinales. Daarin wacht gastland Kameroen. Saintfiet neemt geen blad voor de mond en hint naar mogelijke vervalsing.

Er moet onze landgenoot duidelijk iets van het hart. "Eén ding keert steeds terug: elk land dat tegen Kameroen speelt, heeft bij de laatste covidtest enkele positieve gevallen", verwijst Saintfiet bij Sporza naar de voorbije wedstrijden van de organisator. Een insinuatie richting vervalste coronatesten? In ieder geval hoopt hij dat het met zijn Gambia niet zo ver komt. "Wij zijn met z'n allen negatief geweest bij de laatste twee testen, maar we houden ons hart vast."

Even bang afwachten dus voor Saintfiet, die er wel van overtuigd is dat zijn manschappen Kameroen aan kunnen, als ze met z'n allen mogen aantreden tenminste. "In de geschiedenis van de Afrika Cup hebben 44 landen deelgenomen en één land heeft nog nooit verloren: Gambia", bereidt hij zijn volgende speech alvast voor. Op het huidige toernooi zitten de Gambianen aan drie overwinningen en één gelijkspel.

Extra straf aan de prestatie: de voorbije dagen werd zijn selectie ook nog eens getroffen door een voedselvergifting. Een tiental spelers en stafleden hadden lichamelijke klachten, vermoedelijk door het eten in hun hotel. Dat kon de pret echter niet drukken in het thuisland. "In Gambia werd er volop gefeest. Daar zag je de klassieke taferelen met toeterende auto's en fans op straat", vertelt Saintfiet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie