Union heeft opvallend penalty-systeem: “De gunfactor druipt van spelersgroep af”

Union heeft opvallend penalty-systeem: “De gunfactor druipt van spelersgroep af”

25-01-2022 09:13
4

Union SG won in extremis van KRC Genk dankzij een penaltydoelpunt van Dante Vanzeir. Tijdens Extra Time legde Aster Nzeyimana het opvallende strafschoppensysteem van Union uit.

Union wisselt van penaltynemers. "Ik heb uit goede bron vernomen dat er bij Union een alternerende volgorde is voor de strafschopnemers. Ze hebben drie vaste strafschopnemers, maar de volgorde wisselt elke week. Teuma staat altijd als tweede op het blad. Vanzeir en Undav wisselen op de eerste plek."

Een systeem zorgt ervoor dat er verschillende doelpuntenmakers op strafschop zijn bij Union. "Als de eerste in lijn al gescoord heeft in die wedstrijd, gaat de penalty naar de runner-up", gaat Aster verder. "Daarom dat Teuma al enkele strafschopdoelpunten op zijn naam heeft dit seizoen. Het is hogere wiskunde, maar een heel eerlijk systeem. Zelfs als ze alle drie al gescoord hebben in een wedstrijd, grijpen ze terug naar het lijstje. Dat toont toch dat het een vriendenbende is.

Ook Gert Verheyen ziet veel samenhang bij de manschappen van Felice Mazzu. “Zo zie je nog maar eens dat de gunfactor groot is bij de Unionisten. Dat druipt van die spelersgroep af, zelfs bij hun penalty's komt dat nu naar boven", citeert Sporza Verheyen.