‘Ook mysterieuze handtekeningen ex-secretaris-generaal Anderlecht onderzocht’

‘Ook mysterieuze handtekeningen ex-secretaris-generaal Anderlecht onderzocht’

25-01-2022 07:36
9

Herman Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) zit momenteel in de cel op verdenking van fraude bij transfers. Ook Philippe Collin wordt nu volgens Het Nieuwsblad in vraag gesteld.

De neef van ex-voorzitter Roger Vanden Stock en voormalige secretaris-generaal van Anderlecht ondertekende in die tijd de contracten bij Anderlecht. Het federaal parket wil ook hem naar verluidt vervolgen. Het is echter nog niet duidelijk of Collin altijd wist wat hij ondertekende.

Collin was vaak maar één keer in de week op Anderlecht en om de werking te versoepelen was er op de club altijd een stempel met zijn naam/handtekening beschikbaar. Die werd zo gebruikt om contracten te ondertekenen. Er wordt niet geloofd dat Collin zijn stempel zomaar liet gebruiken dus is een onderzoek opgestart.

Als er bij de ondertekende contracten verdachte deals zaten dan kan de oud-secretaris-generaal vervolgd worden. Er was ook een stempel met de naam/handtekening van Roger Vanden Stock, maar die werd minder gebruikt. Dat systeem werd overigens pas afgeschaft wanneer Jo Van Biesbroeck financieel directeur werd.