Look who's there: Balotelli na drie jaar afwezigheid terug in selectie Italië

Look who's there: Balotelli na drie jaar afwezigheid terug in selectie Italië

24-01-2022 20:35
8

Een opvallende naam in de selectie van Italië voor de komende interlands: Mario Balotelli. De spits, die op dit moment speelt voor het Turkse Adana Demirspor, zit voor het eerst sinds 2018 weer bij de selectie van La Squadra Azzurra.

De 31-jarige Balotelli keert terug in de selectie van bondscoach Roberto Mancini, die de aanvaller nog goed kent uit hun gezamenlijke periodes bij Internazionale en Manchester City. De twee hebben een goede relatie opgebouwd, maar lagen ook regelmatig met elkaar overhoop vanwege het gedrag van Balotelli. Meest bekende voorbeeld is de wissel die Mancini doorvoerde, nadat Balotelli op onbegrijpelijke wijze miste in dienst van City, tijdens een oefenwedstrijd in de Verenigde Staten.

....

Balotelli krijgt van Mancini de kans om zich te bewijzen in de play-offs richting het WK. Italië moet eerst af zien te rekenen met Noord-Macedonië, waarna een mogelijke confrontatie met Portugal of Turkije wacht. Italië mist volgens Mancini een doelpuntenmaker: Ciro Immobile en Andrea Belotti laten het voor respectievelijk Lazio en Torino wél zien, maar in het Italiaanse elftal niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie