Wilde Guardiola-geruchten afgeschoten: 'Broer weet van niets'

Wilde Guardiola-geruchten afgeschoten: 'Broer weet van niets'

24 januari - 19:00
Nederland 1 Reacties

De opmerkelijke Pep Guardiola-scoop van The Mirror wordt al snel ontkracht in Studio Voetbal. De Britse boulevardkrant pakte uit met nieuws over de Manchester City-manager, die via broer Pere en het Nederlandse makelaarsbureau SEG gepolst zou worden voor het Nederlands elftal: volgens Arno Vermeulen klopt er echter niets van dit verhaal.

In de uitzending van zondagavond komt het bericht van The Mirror – "Kwaliteitskrant", smaalt Pierre van Hooijdonk – ter sprake. Vermeulen heeft navraag gedaan bij de betrokken partijen. "Ik heb SEG gesproken, er klopt helemaal niets van. De jongere broer van Pep Guardiola doet zijn zaken en sinds januari is hij ook partner van het bedrijf. Die broer, Pere heet hij, weet van niks en dat is vrij belangrijk als zaakwaarnemer. Het bedrijf SEG weet helemaal van niets, dat klopt niet", aldus de chef voetbal van de NOS.

Volgens Vermeulen zou de KNVB bovendien niet in staat zijn om aan de financiële voorwaarden van een eventuele transfer te voldoen. "Even met je boerenverstand: Guardiola verdient 450 duizend euro per week. Zie jij de KNVB daar in de buurt van komen? Hij heeft een contract tot 2023, dat betekent dat je een jaartje zou moeten afkopen, wil Nederland hem hebben", rekent hij voor. "Dat lijkt me sowieso onmogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie