UPDATE: 'Gunstig verleden speelde mee in het voordeel van Hendry'

UPDATE: 'Gunstig verleden speelde mee in het voordeel van Hendry'

24 januari - 16:00 Laatste update: 24 januari - 16:00
Jupiler Pro League 46 Reacties

Afgelopen weekend pakte Jack Hendry een rode kaart tegen Standard. Het Bondsparket stelde de speler van Club Brugge maandag een schorsing van één speeldag effectief voor.

+Met wat later zou blijken de 2-2 eindstand al op het bord pakte Hendry in Luik in de 83e minuut nog rood tegen Standard. Het Bondsparket kwam maandag met een minnelijke schikking op de proppen. Het stelt een schorsing van twee speeldagen voor, maar er is er slechts eentje van effectief. Ook moet er een geldboete van 1.500 euro worden betaald.

Club Brugge kan nog in beroep gaan tegen de sanctie. Aanvaardt Blauw-Zwart de straf van Hendry? Dan mag de Schotse verdediger donderdag niet spelen. Dan ontvangt Club Brugge in het eigen Jan Breydelstadion leider Union.

Update: Hendry kreeg een schorsing van één speeldag effectief voorgesteld. Volgens Bart Lagae, journalist van De Standaard, speelde onder meer het gunstige disciplinair verleden van de Club Brugge-speler een rol in de strafbepaling. Voor KV Oostende en Club Brugge speelde Hendry in totaal 52 JPL-duels. Daarin kreeg hij 7 keer geel en 1 keer rood. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie