VP 11: Beerschot kan nog een keer winnen, Dost is helemaal terug

VP 11: Beerschot kan nog een keer winnen, Dost is helemaal terug

24 januari - 12:00 Laatste update: 17:50
Jupiler Pro League 1 Reacties

Ook op Speeldag 23 was er weer heel wat spektakel op de Belgische velden. Union vergrootte haar voorsprong tot negen punten, maar ook heel wat andere clubs deden een mooie zaak. Dit zijn de elf meest opvallende spelers van de speeldag. 

Schmidt dan maar?
In doel was er deze week geen echte grote uitblinker. Daniel Schmidt deed wel enkele belangrijke reddingen tegen Seraing en mag daarom tussen de palen staan. Zijn STVV won uiteindelijk met 3-1. 

Lemos zorgt voor ommekeer
Beerschot kon eindelijk nog een keer winnen en mag ook Mauricio Lemos bedanken. De verdediger zette de bordjes weer gelijk met een heerlijke vrijschop. Wesley Hoedt scoorde niet voor Anderlecht, maar gaf als leider in de defensie helemaal niets weg tegen KV Mechelen. 

Bij Union was Bart Nieuwkoop een opvallende schakel. Hij ging uitstekend op en af en kon zo onder meer de assist voor de 1-0 van Nielsen geven. Op de linksachter speelt deze keer Loïc Bessilé van Sporting Charleroi, dat KAA Gent op een (zoutloze) 0-0 hield.

Twee creatievelingen
Voor het evenwicht op het middenveld kiezen we Nicolas Raskin. Raskin werd bij Standard vaak overspoeld door een overmacht aan Bruggelingen, maar bleef strijden en had ook een voet in heel wat counters.

Koji Miyoshi maakte vrijdag een duidelijk verschil bij Antwerp. Hij kwam pas bij de rust in de ploeg, maar bracht meteen creativiteit en gaf ook de assist voor de 1-2 van Balikwisha. Dino Hotic mocht wél starten bij Cercle Brugge en tekende voor een goal en een assist.

Dost nog niet versleten
Bij Club Brugge waren de twee goals van Bas Dost niet voldoende voor de zege, maar de Nederlander is wel terug belangrijk voor het team. Onder de nieuwe coach Alfred Schreuder is hij een onbetwiste basispion. 

Dost krijgt voorin steun van de bliksemsnelle Dante Vanzeir. De late penalty voor Union was onterecht, maar Vanzeir bleef wel ijzig kalm en liet Vandevoordt kansloos. De derde spits wordt Billel Messaoudi: de Algerijn pikte zijn eerste goal mee bij KV Kortrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie