Saintfiet (Gambia) haalt uit naar organisatie Afrika Cup: “Een echte schande

Saintfiet (Gambia) haalt uit naar organisatie Afrika Cup: “Een echte schande"

24 januari - 10:26
Gambia 0 Reacties

Tom Saintfiet is door naar de volgende ronde van de Afrika Cup met Gambia, maar de bondscoach doet zijn beklag over de organisatie van de Afrika Cup.

Volgens Saintfiet zijn de accommodaties van Gambia ondermaats. “Het is duidelijk dat de organisatie geen enkel respect heeft voor ons”, citeert Het Laatste Nieuws de 48-jarige Belgische trainer. “Ik moet een beetje diplomatisch zijn, want tenslotte zijn we hier graag en zijn we blij dat we het al zover geschopt hebben bij onze eerste deelname aan het Afrikaanse landenkampioenschap.”

Saintfiet spreekt van schande. “Maar het hotel waar ze ons in ondergebracht hebben, is een echte schande. Zes spelers liggen op één kamer en moeten toilet en douche delen. Drie stafleden hebben een eigen kamer, de anderen moeten een tweepersoonsbed delen. En dat in tijden van COVID. Ik werk al veertien jaar in Afrika, maar zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt.”

Ook ligt het hotel van Gambia op 2,5 uur van het stadion waarde match tegen Guinee zal plaatsvinden. “Daar moeten we anderhalf uur op voorhand zijn en dus moeten we vier uur voor de aftrap vertrekken. Ideaal is dat de spelers drieënhalf uur voor een wedstrijd eten, maar dat kan dus niet. We zijn maar een klein land, maar we zijn ook profs en willen respect. Ook in onze kern zitten bekende spelers die in Europa voetballen, maar ze worden door de organisatie niet gerespecteerd en dat is jammer.”

Gambia zit ook samen met Guinee, Senegal en Ivoorkust in de buurt van Bafoussam. “Als je de grote landen in mooie hotels kort bij het stadion onderbrengt en de kleine in één zoals dat van ons, creëer je ongelijkheid. Landen als Senegal, Nigeria of Kameroen hebben misschien meer kans om Afrikaans kampioen te worden dan Gambia. Maar dat moet op het veld uitgevochten worden, niet in het hotel.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie